Portbase – Marlies de Groot

“De Klantbelevers van Buro Improof hebben, in kort tijdsbestek, een zeer gedegen assessment uitgevoerd. Hun scherpe analyses hebben veel inzicht gegeven en geleid tot waardevolle gesprekken. Daarnaast hebben zij aanbevelingen gedaan, op zo’n manier dat we weten wat we te doen hebben en hoe we dit zouden kunnen aanvliegen. Dit alles begeleid door een prettige, professionele samenwerking. Van Buro Improof kun je op aan!”

Jiffy – Inge van Breugel

“Met de ondersteuning van Buro Improof heeft Jiffy een stap kunnen maken om de klant centraal te zetten en vanuit dit perspectief te luisteren naar wat de klant nodig heeft. Het was een zeer prettige klantbeleving voor Jiffy om met de Klantbelevers van Buro Improof samen te werken; zowel tijdens de kennismaking als gedurende de voorbereiding en tijdens het Sales event. Bedankt!”

MN – Agnes Ras 2

“Het was een erg mooi traject met mooie concrete verbeterpunten als resultaten! De samenwerking verliep super, goede afstemming tussen de sessies door en flexibiliteit daar waar nodig, top!”

SMT – Gert Koets

“Buro Improof heeft op een professionele en persoonlijke wijze onze klanten geïnterviewd en dit vertaald naar een duidelijke rapportage waarmee we goede inzichten krijgen om onze dienstverlening nog meer kunnen verbeteren. Wij bevelen Buro Improof van harte aan.”

Jiffy – Inge van Breugel

“In een relatief kort traject heeft Buro Improof 3 kritische thema’s weten te identificeren waar wij als team aan kunnen werken en een handreiking gedaan hoe we deze kunnen oplossen. Het was een prettige samenwerking, waarbij Buro Improof een objectieve feedback geeft en heel goed weet te schakelen binnen de verschillende lagen van de organisatie.”

Eneco – Eva van Roekel

“Als je CX binnen je organisatie beter wilt organiseren en naar een hoger niveau wilt tillen, dan moet je bij Buro Improof zijn. Zij bieden je CX expertise, inspiratie, coaching en opleiding. Maar draaien ook ‘gewoon’ mee met projecten. Stuk voor stuk hele fijne mensen om mee te werken!”