Voorkom dat je met een nieuw product of dienst de plank misslaat

Lanceer een product of dienst met meer zekerheid op succes. De design sprint helpt je hierbij! Een snelle methode die past binnen resultaatgerichte organisaties. We ontwikkelen samen met de klant je idee en toetsen je denk- en oplossingsrichtingen. Zo voorkom je verspilling van tijd en geld.

Buro Improof:

250+ klanten betrokken

20+ design sprints

Tevredenheid van onze klanten: 9,0

Waarom de design sprint jou gaat helpen

 • Design sprint geeft je scherp inzicht in de daadwerkelijke klantbehoefte
 • Je hebt een helder beeld van welke klant- of organisatieproblemen je gaat oplossen
 • Je betrekt de klant direct bij de oplossing wat je garantie geeft dat het aansluit bij de behoefte
 • Een korte doorlooptijd; Binnen 2 tot 4 weken weet je wat je te doen staat
 • We werken met een multidisciplinair team waardoor alle benodigde disciplines direct betrokken zijn en er vanuit elke invalshoek wordt meegedacht.

Wil jij een product of dienst succesvol introduceren of herontwerpen, maar weet je niet hoe je het laat aansluiten bij de behoefte van de klant?

Logisch, want het kan een enorme puzzel zijn om de behoefte van de klant te achterhalen en dit goed te vertalen naar kenmerken van het product of dienst. Als resultaatgerichte organisatie wil je zekerheid, maar je wilt vooral ook meters maken. Een traditioneel onderzoek is dus niet de oplossing. Met de design sprint toets je de denk- en oplossingsrichtingen bij de klant. Hierdoor heb je veel meer inzicht en zekerheid dat de lancering een succes gaat worden.

vfpf werkt aan klantbeleving met buro improof
SBB werkt aan klantbeleving met buro improof
de hoop ggz werkt aan klantbeleving met buro improof

“De samenwerking met Improof is meer dan prettig. Het vertrekpunt is altijd een gedegen analyse waarna er mooie dingen ontstaan. Vooral het samen optrekken, heb ik erg gewaardeerd waarbij Improof in staat is om altijd verrassende inzichten te leveren die jezelf en als organisatie weer op scherp zetten.”

Alex van Dijken

Marketing manager bij

Zo werkt een design sprint in het kort

Met onze design sprint methode onderzoek en test je ideeën voor nieuwe producten of diensten. Onze aanpak is gebaseerd op de double diamant theorie, succes verzekerd!

Design Sprint door Buro Improof

Ok, tof! Maar welke stappen doorlopen we met de design sprint?

Met onze design sprint methode onderzoek en test je ideeën voor nieuwe producten of diensten. Onze aanpak is gebaseerd op de double diamant theorie, succes verzekerd! Dit bestaat uit 7 stappen:

 1. Voorbereidingen: Een goede voorbereiding legt het fundament onder een succesvolle design sprint. Denk bijvoorbeeld aan teamsamenstelling, scope & doelstelling en klantwerving.
 2. De uitdaging helder: Wat is onze hoofdvraag, wat is de doelstelling en welke informatie is reeds beschikbaar of moeten we nog verzamelen?
 3. Concrete ideeën: Via onze bewezen methode komen we tot verschillende onderbouwde ideeën
 4. Richting kiezen: Wat is het beste idee? We werken dit idee verder uit en vertalen het naar een testaanpak om bij klanten te valideren.
 5. Prototype ontwikkelen: we bouwen het prototype waarmee we ons idee bij klanten kunnen gaan toetsen.
 6. Testen & leren: we testen het prototype bij klanten en leren zo meer over de achterliggende klantbehoefte en de vertaalslag naar ons idee.
 7. Uitwerken en implementeren: Nu is het zaak om de inzichten in de praktijk te brengen. Want daar wordt het resultaat geboekt! Daarom stellen we concrete implementatieplannen op.

Ontdekken of de design sprint bij je past?

Wil jij kijken of je samen met ons je product of dienst kunt lanceren met de zekerheid van succes? We vertellen je graag meer over onze aanpak zodat je aansluit bij de klantbehoefte.

Een 9!

Het gemiddelde cijfer wat wij kregen van onze opdrachtgevers voor de design sprint. Iets waar wij natuurlijk ontzettend trots op zijn!